Valpkurs

Skolan har börjat! Första "lektionen" tränade vi på kontakten. Fick i hemläxa att fortsätta med kontaktövningar och inkallning.

Andra "lektionen" med instruktörs Rottisarna Coz och Kir (tror jag att dom heter) har vi fått en bild av vad det är tänkt att vi skall kunna så småningom.
Sen skulle vi visa om vi klarade inkallning med "störningsmoment". Jag var sist ut och tyckte att det var roligare att kuta omkring lite och snacka med dom andra. men det skulle jag inte ha gjort! Fick bakläxa och måste träna mer på inkallningen. Sen tränade vi på att sitta still och koppla av också. Funkade väl ganska bra, om man bara får skaka loss lite emellanåt...............
(Tack Ingela för bilderna från i onsdags!)

Tredje lektionen. Dags att visa att även jag har lärt mig "Hit" kommandot! Izor och Astor fick träna förbudskommando. Själv fick jag fortsätta med kontaktträning och hur man skall gå ordentligt. Har lite svårt att låta bli att slita och dra i kopplet så jag blir blå i ansiktet. Det är tydligen inte så det skall gå till.
Jag får väl lita på att mattarna vet bäst och ägna helgen åt träning på "min" tennisbana.Fjärde lektionen. Förra veckan var "inställt pga sjukdom" så jag tyckte det var extra kul att träffa dom andra. Fast nu är det ju så att man får ju inte leka och busa när man är i skolan så det var bara att försöka skärpa till sej lite.
Jag fick träna mer på att gå fint. Sen pussade jag en av lärarna och beundrade "instruktörshunden" Kir....
Nästa vecka, på fredagen ska vi på utflykt i skogen. Det ska bli kul!

Utflykten blev flyttad till i lördags istället. Min fröken har ont i munnet efter att ha dragit ut en tand så därför ändrade vi dag. Men utflykten blev lyckad! Dom två snygga pojkrottisarna var ju med också plus att dom hade med en flickrottis också. Vi fick träna att gå spår och att göra sök efter en grej som man skulle hitta och ta med till matte. Det var kul men jag måste nog träna mer!

Femte lektionen. I onsdags hade vi avslutning på valpkursen. Vi fick visa vad vi hade lärt oss. Alla blev förvånade när jag visade att jag hade fattat hur man går fint i kopplet.  Fixad inkallaningen men det blev lite tokigt när dom kastade en tennisboll som det var meningen att jag inte skulle bry mig om. OK. Hade ju varit bra om man hade fått veta det, det var ju precis en sån tennisboll som "ettan" brukar kasta och säga åt mig att hämta åt henne.

Nu skall jag ha långlov, men planerar att börja på kurs igen framåt vårkanten när det blir lite varmare att vara utomhus.

Klicka på boken och sidorna för att vända blad:
Din "Flash"-spelare behöver uppgraderas

För att se denna sida kan du Klicka här för att hämta den senaste versionen av "Flash" från Adobe. När installationen är klar kan du återvända hit och se sidan.

Om du ser det här meddelandet även om du har uppgraderat Flash så prova att stänga alla Internet Explorer-fönster, starta om och återvänd till den här sidan.

Du kan också klicka här för att se bilderboken utan att hämta Flash, men det kan hända att det inte ser ut som det ska.

Senaste kommentarer

08.08 | 22:30

Har i dagarna mist min lille vän och vet att han väntar där på mig tills vi ses igen.

23.06 | 20:11

Hej,
Jag är intresserad av 1 eller två valpar, hanar. Har nu en Airedaleterrier snart 15 år, och han hade tidigare en 'bror'som tyvärr lämnade oss 10 år gammal.

02.06 | 16:00

Har alltid haft både hund och katt/er.
Har tyvärr ingen hund eller katt att diskutera detta med så jag säger bara:
Huvudet på spiken!!

21.12 | 19:26

Skrattar så jag kiknar. Vilken igenkänning. 😂😂